Evaluarea Vizuală Rapidă a Clădirilor: Securitate și Conformitate cu COMPLEXIO

În universul dinamic al securității structurale, evaluarea vizuală rapidă a clădirilor ocupă un loc central, devenind un instrument esențial în identificarea riscurilor seismice. În acest context, COMPLEXIO se prezintă ca un aliat puternic, facilitând generarea rapoartelor conform noilor reglementări legislative.

Legea nr. 426/2023, aplicabilă din 6 ianuarie 2024, modifică Legea nr. 212/2022 și introduce un calendar pentru evaluarea tehnică a imobilelor din România, punând un accent deosebit pe prevenirea dezastrelor umanitare în cazul unui seism. Aceasta stabilește termene specifice pentru inițierea programului de evaluare vizuală rapidă a clădirilor, cu un focus particular pe instituțiile de învățământ, spitale și clădiri cu utilitate publică, care trebuie evaluate până la 1 noiembrie 2024. Clădirile de locuințe sunt, de asemenea, vizate de acest program, cu termenul final de evaluare stabilit pentru 1 iunie 2026.

COMPLEXIO, cu tehnologia sa avansată, vine în întâmpinarea acestor nevoi legislative, oferind o platformă integrată pentru realizarea evaluărilor rapide și eficiente. Platforma facilitează colectarea și analiza datelor, oferind astfel o imagine clară a stării structurale a clădirilor și ajutând la stabilirea priorităților pentru intervenții. Cu COMPLEXIO, procesul de evaluare se transformă dintr-o sarcină complicată și consumatoare de timp într-o procedură fluentă și eficientă.

În plus, COMPLEXIO asigură conformitatea cu toate cerințele legale și metodologice impuse de reglementări, cum ar fi Metodologia de evaluare vizuală rapidă a clădirilor aprobată prin Ordinul 3.231/2022. Această abordare în evaluarea riscului seismic nu doar că eficientizează procesul, dar contribuie semnificativ la protecția cetățenilor și la reducerea riscului seismic.

Astfel, COMPLEXIO devine un partener esențial în eforturile naționale de creștere a siguranței în caz de cutremure, demonstrând cum tehnologia poate fi pusă în slujba securității și bunăstării societății.

 

CERERE ÎNSCRIERE